+36 20 387 0193 info@innohigi.hu

Szennyfogó rendszerek

A szennyfogó rendszerek az intézményhigiénia elengedhetetlen kellékei. Hovatovább a higiéniai rendszer első igazán fontos eleméről beszélhetünk ezen termékkör esetében. Amennyiben egy jól összeválogatott igazi szennyfogó termék együttes kerül kialakításra adott létesítmény belépési pontjain, úgy jelentős mértékben lecsökkenthető az épületbe bejutó szennyeződés mennyisége. És ha a kosz nem jut be, akkor odabenn nem lesz széthordva, így nem kell összetakarítani.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy teljes egészében kiküszöbölhető az épületek elkoszolódása egy hatékony rendszer alkalmazásával, de a rendszerre fordított költség rendkívül rövid idő alatt megtérül, ha szembeállítjuk vele a jóval kevesebb tisztítási feladathoz társuló anyag-és élőmunkaerő költséget. És nem mellékesen tisztább környezetet kapunk.

A fentiekben említett költség effektíve egyszeri tételnek tekinthető, ugyanis a valódi szennyfogó szőnyegek kialakításuknál fogva igénytelenek, egyszerűen tisztíthatók, ámde kimagaslóan strapabírók. Egy beltéri szennyfogó szőnyegen optikailag tulajdonképpen nem látható a szennyeződés még magas igénybevétel esetén sem, míg egyes alternatív megoldásokat folyamatosan cserélni és szakszerűen tisztítani szükséges, mert rövid idő alatt telítődnek kosszal, melyet aztán nem tudnak a kívánalmaknak megfelelő módon tárolni (cserébe folyamatos költségtényezőt jelentenek a felhasználónak).

A szennyfogó rendszereket lehetőség szerint kül-és beltéri zónákra bontva érdemes kialakítani, de ha adott helyszínen erre nem nyílik mód, úgy elérhetők emelt mechanikai tisztítóhatással bíró kombinált változatok is. Az egyes szőnyeg típusok – többnyire a beltéri változatok – széles színválasztékban elérhetők, így jól hozzá igazíthatók az épület belső megjelenéséhez, a meglévő színekhez, burkolatokhoz. Igény esetén egyedi mintával, grafikával, logóval ellátott szőnyegek is kérhetők a Megrendelő igényeinek megfelelő megjelenési formában.

A szennyfogó rendszerek helyes kiválasztásához feltétlenül személyes megbeszélés és a helyszín felmérése javasolt!

Főbb forgalmazott márkák:

– Vileda Professional

– 3M

– Cleartex